Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Leul se cotilește la vale: Surprizele cursului valutar BNM pentru 15 noiembrie

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Euro s-a mai scumpit cu 4 bani de joi până vineri, iar prețul dolarului a crescut cu încă 7 bani. Euro și dolarul se scumpiseră cu 5 bani de miercuri până joi. Leul moldovenesc se depreciază de la începutul săptămânii.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru vineri, 15 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,58 lei, un euro – cu 19,32 lei, o hrivnă ucraineană – cu 72 de bani, un leu românesc – cu 4,05 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 27 de bani.

De luni, 11 noiembrie, până vineri, 15 noiembrie, conform cotațiilor BNM, prețul euro a crescut cu 12 bani, iar al dolarului – cu 16 bani. Leul moldovenesc se depreciază lent, dar continuu de la începutul săptămânii în raport cu principalele valute de referință.

Săptămâna trecută, dimpotrivă, euro și dolarul s-au ieftinit considerabil pe piața valutară a Republicii Moldova. La cursul BNM, prețul euro scăzuse cu tocmai 24 de bani, iar dolarul se ieftinise cu aproape 12 bani.

Fluxul de știri
0