Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prioritățile Guvernului Chicu: Detalii de la prima ședință

© Facebook / Igor Dodon/FacebookИгорь Додон и члены правительства И. Кику
Игорь Додон и члены правительства И. Кику - Sputnik Moldova
Abonare
Miniștrii adunați în prima lor ședință de Guvern au primit primele indicații. Vezi care sunt prioritățile noului Executiv.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Întruniți în prima ședință după învestirea noului Guvern, miniștrii și-au trasat prioritățile pentru perioada apropiată de activitate. Crearea locurilor de muncă, creșterea nivelului de viață al oamenilor, dezvoltarea domeniilor sănătate și educație, sunt printre principalele acțiuni pe care Guvernul Chicu și-a propus să le întreprindă. Potrivit unui comunicat al Guvernului, ședința a fost prezidată de președintele țării, Igor Dodon, care le-a cerut miniștrilor „să reformeze cele mai importante domenii care vizează siguranța și calitatea vieții cetățenilor”.

„Vreau să vă axați, în mod special, pe începerea sezonului rece și pe depășirea problemelor referitoare la livrarea gazului. Cred că munca miniștrilor trebuie să se concentreze mai puțin în birouri și mai mult în teritoriu”, a menționat Igor Dodon.

Premierul Ion Chicu a punctat un set de acțiuni pe care trebuie să se concentreze miniștrii în perioada imediat următoare.

„Modernizarea economiei, atragerea investițiilor, crearea locurilor de muncă, creșterea nivelului de viață al oamenilor, dezvoltarea domeniilor sănătate și educație, eficientizarea administrării fondurilor publice, îmbunătățirea ordinii publice, continuarea reformei justiției - sunt doar o parte dintre obiectivele noastre”, a menționat Chicu.

Premierul a îndemnat miniștrii să se concentreze pe definirea exactă a priorităților pentru fiecare dintre structurile administrate.

De menționat că activitatea Guvernului Chicu a început cu prezentarea noului prim-ministru angajaților Cancelariei de Stat și a noilor miniștri echipelor ministeriale. Primii au fost prezentați ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, vicepremierul și ministru al Finanţelor, Serghei Puşcuţă, și ministrul Apărării Victor Gaiciuc.

© Facebook / Igor Dodon/FacebookВиктор Гайчук Ион Кику Игорь Додон Павел Войку
Prioritățile Guvernului Chicu: Detalii de la prima ședință - Sputnik Moldova
Виктор Гайчук Ион Кику Игорь Додон Павел Войку

Astăzi, Igor Dodon i-a prezentat în structurile pe cale le vor administra pe ministrul Economiei și Infrastructurii Anatol Usatîi, ministrul Justiției Fadei Nagacevschi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi.

© Photo : Facebook / Igor DodonМинистерство иностранных дел, Игорь Додон, Аурел Чокой, Ион Кику
Prioritățile Guvernului Chicu: Detalii de la prima ședință - Sputnik Moldova
Министерство иностранных дел, Игорь Додон, Аурел Чокой, Ион Кику

Tot astăzi, a fost prezentat echipei de la Educație, Cultură și Cercetare ministrul Corneliu Popovici. 

© Photo : Ministerul Educației, Culturii și Cercetării Guvernul Republicii Moldova Ministerul Educației, Culturii și CercetăriiNoul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici
Prioritățile Guvernului Chicu: Detalii de la prima ședință - Sputnik Moldova
Noul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici

Șeful statului a ținut să reitereze că miniștrii învestiți ieri nu sunt afiliați politic și că vor avea sprijinul necesar din partea Administrației Președintelui, dar și a deputaților care le-au acordat vot de încredere.

Fluxul de știri
0