Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce nume sonore se regăsesc în lista noilor consilieri CMC - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În noul Consiliu municipal Chișinău se regăsesc foști și actuali deputați, miniștri și foști primari ai Capitalei. Nu toți s-au prezentat însă la ședința de constituire a CMC.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Fostul ministru al Justiției și ex-deputatul Vladimir Cebotari a devenit consilier din partea Partidului Democrat în CMC. El s-a prezentat la ședința de constituire a noului Consiliu municipal Chișinău.

© Sputnik / OsmatescoVladimir Cebotari la ședința de constituire a CMC
Ce nume sonore se regăsesc în lista noilor consilieri CMC - Foto - Sputnik Moldova
Vladimir Cebotari la ședința de constituire a CMC

La ședință a venit și liderul PPDA, Andrei Năstase, care a devenit consilier din partea Blocului ACUM, după ce a pierdut cursa pentru funcția de primar al Capitalei în fața contracandidatului său, Ion Ceban. Și fostul lui coleg de partid, deputatul Octavian Țîcu, a ajuns consilier municipal și va trebui să aleagă una dintre cele două funcții. 

© Sputnik / OsmatescoAndrei Năstase la ședința de constituire a Consiliului municipal Chișinău
Ce nume sonore se regăsesc în lista noilor consilieri CMC - Foto - Sputnik Moldova
Andrei Năstase la ședința de constituire a Consiliului municipal Chișinău

Pe lista Partidului ”ȘOR” a ajuns în Consiliul municipal Chișinău și deputatul Denis Ulanov. El s-a prezentat dimineață la ședința CMC, dar a precizat că nu a decis încă dacă va schimba sau nu fotoliul de parlamentar pe cel de consilier. Ulanov are o lună la dispoziție ca să ia o decizie în acest sens, potrivit legislației. Și colegul lui de partid Valerii Climenco a devenit consilier, după ce a pierdut cursa pentru funcția de primar al Capitalei. 

© Sputnik / OsmatescoȘedința de constituire a Consiliului municipal Chișinău
Ce nume sonore se regăsesc în lista noilor consilieri CMC - Foto - Sputnik Moldova
Ședința de constituire a Consiliului municipal Chișinău

Din noul Consiliu municipal Chișinău mai fac parte fostul primar al Capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă. El a pierdut cursa pentru un nou mandat de primar în primul tur al alegerilor locale din această toamnă și a devenit consilier din partea PL. În lista noilor consilieri se regăsește și fosta parlamentară Marina Radvan din partea PSRM. Cei doi nu s-au prezentat însă la prima ședință a CMC. 

În lista consilierilor CMC se mai regăsesc fosta șefă a întreprinderii ”Apă-Canal Chișinău” Veronica Herța și fostul adjunct al arhitectului-șef al Capitalei Valeriu Lupașcu. 

Fluxul de știri
0