Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cu ce se ocupau doi moldoveni în Germania și ce au pățit la revenirea în Moldova – Video

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI - Sputnik Moldova
Abonare
Doi cetățeni moldoveni care au revenit acasă zilele trecute nu vor scăpa de pedeapsă pentru infracțiunile săvârșite în Germania. Ei au fost percheziționați și sunt cercetați penal în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Doi cetățeni moldoveni sunt cercetați penal pentru că ar fi sustras bunuri în valoare de aproximativ 25.000 de euro de la o companie transportatoare de colete din Germania, anunță Poliția și Procuratura Generală.

Cu acte de identitate românești false, cei doi s-au angajat la compania germană în decembrie 2018, potrivit informațiilor oficiale.

Zilele trecute, cei doi moldoveni au revenit acasă. Imediat, organele de drept ale Republicii Moldova au demarat o investigație, în baza informației de la autoritățile din Germania.

”De la cei doi bănuiți au fost ridicate telefoane mobile, aparataj electric, haine și încălțăminte de brand, în temeiul bănuielii rezonabile că ar proveni din activitatea infracțională pentru care sunt cercetați”, potrivit Poliției și Procuraturii. 

Criminalitatea în Moldova - Sputnik Moldova
Cine sunt autorii celor mai grave infracțiuni din Republica Moldova
O parte dintre obiectele care ar fi fost furate de cei doi în Germania au fost ridicate încă la intrarea în Republica Moldova de angajații Serviciului Vamal, pentru că bănuiții nu le-au declarat.

O percheziție a fost efectuată și la domiciliul unuia dintre figuranți.

Dacă bănuielile împotriva celor doi se vor confirma, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani pentru folosirea documentelor oficiale false.

Totodată, dacă dovezile acumulate în Germania pentru infracțiunea de furt vor fi remise autorităților moldovene, cei doi riscă să mai fie condamnați la alți 12 ani de închisoare, potrivit organelor de drept.

Fluxul de știri
0