Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Care va fi soarta directorului SIS după destrămarea alianței și demiterea Guvernului

© Sputnik / OsmatescoGrigore Novac
Grigore Novac - Sputnik Moldova
Abonare
După căderea Guvernului condus de Maia Sandu, multă lume se așteptă și la alte remanieri în anumite structuri ale statului, fiind vorba de oameni care au avut susținerea alianței PSRM-ACUM.
Care va fi soarta directorului SIS după destrămarea alianței și remanierile din Guvern

Deputatul PSRM Grigore Novac a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că nu se întrevăd schimbări esențiale în ceea ce privește înlocuirea unor persoane cu altele, întrucât schimbările au vizat în mare măsură doar Guvernul. Referindu-se la Serviciul de Informație și Securitate, Novac a spus că actualul director nu are pentru ce să fie înlocuit, în condițiile în care a dat dovadă de profesionalism și nu de servilism politic.

”Vreau să vă zic că directorul de la SIS nu vine din politică, cunoaște această instituție din temelie. Are vreo 15 ani de când lucrează acolo. Este un profesionist și nu am auzit nemulțumiri din partea cuiva”, a declarat Novac.

Novac a menționat că nu vor fi operate modificări la CNA sau alte instituții, atâta timp cât oamenii își fac bine treaba.  

Nici democrații nu au pretenții de acest gen. Deputatul PD Eugeniu Nichiforciuc a declarat că pentru PD este important să fie votată politica bugetar-fiscală și lucruri importante pentru cetățeni

Fluxul de știri
0