Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este Ion Chicu, premierul învestit de Parlament

© Sputnik / Rodion ProcaIon Chicu Ион Кику
Ion Chicu Ион Кику - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a învestit astăzi un nou Cabinet de Miniștri în frunte cu Ion Chicu. Cine este noul premier și ce funcții a ocupat în trecut.

CHIȘINĂU, 13 nov – Sputnik. Joi, 14 noiembrie, Ion Chicu a fost învestiti de Parlament în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. El a activat anterior în funcția de consilier prezidențial pe domeniul finanțelor publice.

Miniștri în guvernul Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Ultimă oră: Guvernul Chicu a fost învestit - Cine a votat

Ion Chicu s-a născut pe 28 februarie 1972 în satul Pîrjolteni, raionul Călărași. Este căsătorit și are trei copii.

Înainte de a fi numit consilier al Președintelui Republicii Moldova, Ion Chicu a activat în calitate de ministru al Finanțelor, în Guvernul Filip.

Chicu a absolvit Academia de Studii Economice a Moldovei, Facultatea “Management”.

Până a fi numit în funcție la Ministerul Finanțelor a deținut funcția de președinte al Consiliului de Dezvoltare Strategică al USMF “Nicolae Testemiţanu”, a fost consultant Managementul Finanțelor Publice în diferite proiecte.

În perioada aprilie 2008 – septembrie 2009, a deținut funcția de consilier principal de stat al prim-ministrului Republicii Moldova pe domeniile economic si relații externe.

În perioada guvernării comuniste, în anii 2006-2008, a fost viceministru al finanțelor al Republicii Moldova. Anterior a fost membru al Consiliului de Administrație al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

În 2005 a deținut funcția de director al Direcției Generale Reforme structurale a Ministerului Economiei și Comerțului al Republicii Moldova.

A urmat stagii profesionale în Belgia, Olanda, SUA, Polonia, Slovenia, Austria.

Fluxul de știri
0