Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce le-a cerut președintele Dodon noilor miniștri - Video

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Miniștrii Gvernului Chicu au depus jurământul în fața președintelui Igor Dodon. Șeful statului le-a cerut membrilor Cabinetului Chicu să se apuce de lucru imediat și să dea dovadă de eficiență.

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Igor Dodon i-a felicitat pe noii miniștri pentru votul de încredere pe care l-au primit în Parlament.

”Știți în ce condiții dificile preluați Guvernul. Aș vrea să se termine improvizațiile și să înceapă munca eficientă. Sunteți guvernul învestit cu cele mai multe voturi după 2001. Aveți tot sprijinul meu și al celor care v-au votat astăzi în Parlament”, a declarat șeful statului.

Președintele le-a prezentat miniștrilor o foaie de parcurs, în care au fost incluse mai multe sarcini și priorități pentru noul Guvern.

Șeful statului le-a cerut membrilor noului Cabinet de miniștri să asigure o creștere a veniturilor la bugetul de stat, prin eliminarea evaziunii fiscale. Mai mult, președintele a propus ca pensiile să fie indexate de două ori pe an, nu o singură dată.

O altă prioritate pentru Guvern este securitatea cetățenilor.

”Avem un haos pe segmentul securității cetățenilor. În MAI sunt oameni capabili, care așteaptă un ministru competent, nu un showman cum am avut până acum. Siguranța cetățenilor mă preocupă în mod prioritar. Patrulele de carabinieri trebuie să revină pe străzi”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului le-a mai cerut miniștrilor să combată corupția și să revizuiască proiectul de reformă a justiției. Îmbunătățirea calității drumurilor este o altă sarcină care stă în fața noului Guvern. Președintele le-a cerut miniștrilor să facă tot posibilul pentru a demara proiecte menite să îmbunătățească infrastructura rutieră., începând cu primăvara anului viitor.

În cele din urmă, șeful statului i-a cerut Cabinetului de miniștri să promoveze o politică externă echilibrată. El a menționat că implementarea Acordului de asociere cu UE rămâne o prioritate, dar trebuie să fie restabilite și alte parteneriate externe.

Fluxul de știri
0