Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vor vota sau nu democrații Guvernul Chicu

© Sputnik / OsmatescoFilip
Filip  - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții fracțiunii Partidul Democrat vor susține Guvernul în frunte cu Ion Chicu. Pavel Filip a declarat că fracțiunea va vota noua componență a Executivului.

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. În Parlament s-a încheiat runda de întrebări și răspunsuri, iar în aceste clipe au loc luările de cuvânt de la tribuna Parlamentului. Reprezentanții fracțiunii Partidului Democrat au declarat că vor susține componența guvernului, în fruntea cu Ion Chicu. 

”Partidul Democrat s-a pomenit în situația de a alege între două rele. Sau alegeri anticipate sau un Guvern minoritar. Am avut zeci de discuții cu membrii de partid. Țara are nevoie de guvernare. 2019 este un an pierdut pentru Republica Moldova. Eu continui să cred că fostul Executiv va intra în istorie ca cel mai slab Guvern. Am primit asigurări că noul Guvern va continua parcursul european. Mă bucur să anunț că în cadrul discuțiilor am primit asigurări că proiectele sociale începute de PDM vor fi continuate. Vom critica atunci când Guvernul va greși. În 2016 PDM a evitat o criză, asumându-și guvernarea. Decizia de astăzi este riscantă, dar atât de necesară. Vom vota acest Guvern.”, a declarat Pavel Filip. 

Blocul Electoral ACUM și Partidul Șor nu vor susține noul Guvern. 

”Mesajul meu este unul politic adresat către cetăţeni şi PSRM. Eu am o întrebare: pe 8 iunie, sala asta, unde a fost Ion Chicu în acea zi? Vă spun eu, la Ministerul Finanţelor. A cui este acest Guvern? Vă spun, el aparţine câtorva oameni. Este Guvernul lui Dodon. PSRM este o jucărică, toate aceste lucruri se vor termina trist”, a declarat Slusari de la tribuna Parlamentului. 

Amintim că președintele Igor Dodon l-a propus pe fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, Ion Chicu, la funcția de prim-ministru. După demiterea Guvernului Filip, Chicu a devenit consilierul lui Dodon. Președintele l-a caracterizat pe Chicu drept un profesionist, despre care speră că va fi susținut de majoritatea deputaților din Parlament. 

Fluxul de știri
0