Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este Viorica Dumbrăveanu, noul ministru al Sănătății

© Sputnik / Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va fi condus de Viorica Dumbrăveanu, consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul social. Iată CV-ul ministrului desemnat.

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Viorica Dumbrăveanu face parte din lista miniștrilor propuși pentru formarea noului Guvern. Până la acest moment, Dumbrăveanu a deținut funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul social.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Cine este Ion Chicu, premierul desemnat de Igor Dodon

Anterior, din noiembrie 2017 a fost secretar de stat în domeniul asistenţei sociale. Asta după ce, timp de un an, a exercitat funcția de viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale și Familiei. În cadrul acestui minister activează din 2002, când a fost angajată în funcţia de consultant, iar din 2009 până în 2015 - de șefă a Direcţiei politici de protecţie a familiei şi drepturilor copilului.

Dumbrăveanu este Magistru în Drept, specializarea drept penal şi criminologie. Deține acest titlu după ce a absolvit Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova.

Vorbește trei limbi și a fost decorată în 2010 de Președintele Republicii Moldova cu Ordinul „Meritul Civic”. Viorica Dumbrăveanu este născută pe 23 decembrie 1976, în Chişinău. Ea este căsătorită și are doi copii.

Fluxul de știri
0