Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primele declarații de la tribuna Parlamentului ale premierului desemnat, Ion Chicu

© Sputnik / Rodion ProcaIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul desemnat Ion Chicu a venit în Parlament pentru a prezenta lista membrilor cabinetului de miniștri.

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Premierul desemnat Ion Chicu se află la tribuna Parlamentului. Acesta a prezentat lista deplilă a cabinetului de miniștri.

”Decizia de a institui un Guvern am luat pentru a scoate ţara din criză, în prag de iarnă. O eventuală prelungire a crizei, după demiterea Guvernului, va îngreuna reforma Justiţiei”, a declarat Ion Chicu. 

Ion Chicu a precizat de la tribuna Parlamentului că intenționează să continuie reforma justiției, întrucât își dorește un procuror onest. 

”Vom fi pro-activi pe agenda de politică externă. Vom respecta toate angajamentele asumate, inclusiv Acordul de Asociere. S-au tergiversat mai multe proiecte sociale, pe care le aşteaptă oamenii. Trebuie să continuăm procesul de identificare a unui procuror independent”, a declarat premierul desemnat. 

La fel, premierul desemnat a prezentat un plan de acțiuni care urmează să fie implementat dacă guvernul propus de el va fi învestit. 

”Înregistrăm la moment cel mai scăzut nivel de încredere a cetăţenilor în instituţiile publice şi trebuie să corectăm această situaţie. Trebuie să tragem la răspundere persoanele, care se fac vinovate de devalizarea celor trei bănci, de concesionarea Aeroportului” , a precizat Chicu. 

Ion Chicu a precizat că vor fi continuate proiectele care au fost începute de guvernul Filip și care au fost oprite din ”motive neclare”. 

”Vom relua proiectele, care au fost în desfăşurare până în mai 2019, dar au fost oprite din motive neclare”, a precizat Ion Chicu. 

La finalul discursului, Chicu le-a cerut deputaților să susțină componența cabinetului de miniștri propusă de el. 

”Stimaţi deputaţi, din lipsă de timp nu voi veni cu mai multe detalii. Abordarea noastră a fost constructivă. Am abordat problemele stringente. În acest condiţii, mă adresez către dvs cu rugămintea de a susţine programul şi lista cabinetului de miniştri”, a punctat Chicu de la tribuna Parlamentului. 

Membrii Cabinetului de miniștri în frunte cu Ion Chicu sunt:

Ministerul Finanţelor - Sergiu Puşcuţă

 Ministerul pentru Reintegrare - Alexandru Flechea

Ministerul Economiei şi Infrastructurii - Anatol Usatîi 

Ministerul Afacerilor Interne - Pavel Voicu

Ministerul Afacerilor Externe - Aurel Ciocoi

Ministerul Apărării - Victor Gaiciuc

Ministerul Educaţiei, Culturii  şi Cercetării - Corneliu Popovici

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale - Viorica Dumbrăveanu

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului - Ion Perju

Ministerul Justiţiei - Fadei Nagacevschi 

Amintim că președintele Igor Dodon l-a propus pe fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, Ion Chicu, la funcția de prim-ministru. După demiterea Guvernului Filip, Chicu a devenit consilierul lui Dodon. Președintele l-a catalogat pe Chicu drept un profesionist, despre care speră că va fi susținut de majoritatea deputaților din Parlament. 

Fluxul de știri
0