Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în cazul procurării autobuzelor turcești Isuzu: Sechestru de milioane

© Sputnik / Miroslav RotariAutobuze noi
Autobuze noi  - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura oferă noi detalii în cazul licitației și achizițiilor autobuzelor Isuzu, efectuate pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău.

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Sehestru de trei milioane de lei a fost aplicat de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), în cazul licitației și achizițiilor efectuate pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău.

”Sechestrul a fost aplicat asupra bunurilor mobile și imobile (automobile de lux, apartamente), care aparțin bănuiților în cauza penală privind licitația în dosarul achiziționării unui număr de 31 de autobuze de model „Isuzu” pentru acest parc de autobuze”, informează Procuratura printr-un comunicat.

Potrivit oamenilor legii, pe acest caz sunt cercetați patru persoane cu funcții de decizie în administrația publică.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de spălare a banilor în proporții deosebit de mari, care este investigată de comun cu procurorii PCCOCS.

Autobuze noi - Sputnik Moldova
Societate
Trei persoane, escortate pentru audieri în cazul procurării celor 31 de autobuze

Iar în urma ședințelor de judecată din săptămâna curentă, procurorii au aplicat sechestru asupra bunurilor bănuiților, ca măsură necesară înfăptuirii justiției. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o amendă de până la 117 mii 500 de lei sau pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, de până la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

PCCOCS promite să revină cu detalii noi în acest dosar, cu respectarea limitelor impuse de lege.

Fluxul de știri
0