Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este Serghei Puşcuţa, noul ministru al Finanţelor

© Photo : Serviciul Fiscal de StatSerghei Pușcuța
Serghei Pușcuța - Sputnik Moldova
Abonare
Noul ministru al Finanţelor din Guvernul Chicu, Serghei Puşcuţa, are 47 de ani şi a fost numit şef al Serviciului Fiscal de Stat în anul 2016.

CHIŞINĂU, 14 nov - Sputnik. Serghei Puşcuţa s-a născut în oraşul Lipcani, raionul Briceni. Înainte de a ajunge şef al Serviciului Fiscal de Stat, a fost director al unei companii specializate în producerea lactatelor. În perioada 2010-2012 a fost președinte al Uniunii Asiguratorilor din Moldova. A fost şi expert în cadrul Proiectului Băncii Mondiale pentru ameliorarea competitivității, iar în perioada 2008-2009 a fost consilier în probleme financiare al președintelui de atunci, Vladimir Voronin.

În 2008 a foist director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției. 

În perioada 2005-2008 a fost şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, iar în 1999-2000 a fost consilier în probleme economice al preşedintelui de atunci Petru Lucinschi.

A absolvit Facultatea management a Academiei de Studii Economice din Moldovca şi Facultatea Relaţii Internaţionale a Academiei de Administrare Publică de pe lângă Guvernul Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0