Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expert economic: Am putea avea întârzieri la plata salariilor și pensiilor, dacă...

© Sputnik / Miroslav RotariViorel Gârbu
Viorel Gârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit expertului economic Viorel Gîrbu, dacă în nu va fi învestit rapid un nou Guvern, atunci situația economică din țară se va agrava.
Expert economic: Pot fi rețineri de salarii și pensii, se poate întâmpla orice

Viața cetățenilor de rând ar putea deveni și mai grea, dacă nu va fi învestit repede un nou Guvern. În cazul unei crize politice de lungă durată, există  riscul sistării asistenței financiare externe și achitării cu întârziere a salariilor, pensiilor și indemnizațiilor. Despre aceste pericole a vorbit, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, expertul economic Viorel Gîrbu.

”Pot fi rețineri de salarii, pensii și alocări întârziate pentru achiziția mijloacelor fixe. Se poate întâmpla orice, depinde de  gravitatea crizei politice. Moldova depinde de asistența financiară de peste hotare. Va continua această asistență – depinde de cei care se află la putere. Dacă această criză politică va fi de durată și se va agrava, asistența financiară externă va fi suspendată. Dacă nu va fi numit un nou Guvern în termen scurt, atunci situația economică din țară se va agrava”, consideră Viorel Gîrbu.    

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis cu votul deputaților socialiști și democrați. Motiv pentru această decizie a servit modificarea Legii Procuraturii de către Executiv prin asumare de răspundere.

Fluxul de știri
0