Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Consultări cu fracțiunile parlamentare pentru numirea noului Guvern

© Sputnik / Мирослав РотарьГосударственная резиденция
Государственная резиденция - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik Moldova transmite live declarațiile făcute de actorii politici moldoveni după consultările dintre președintele Igor Dodon cu fracțiunile parlamentare privind instituirea unui nou Guvern.

CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Miercuri, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, poartă consultări cu fracțiunile parlamentare în vederea instituirii unui nou Guvern, după ce Cabinetul de Miniștri condus de Maia Sandu a fost dat jos cu votul a 63 de voturi.
Sputnik Moldova transmite live declarațiile politice făcute după consultările dintre președintele Dodon cu fracțiunile parlamentare.

 

Igor Dodon speră că deputaţii PSRM şi cei din Blocul "ACUM" vor păstra alianţa parlamentară şi vor desemna un nou premier. Chiar dacă Maia Sandu exclude această posibilitate. 

”Dacă acest dialog nu va fi cu succes, îmi asum, ca președinte, responsabilitatea de a face totul pentru a evita alegerile anticipate”, a spus ieri Igor Dodon într-o conferință de presă. 

Igor Dodon a declarat că fracțiunile parlamentare sunt așteptate în următoarea ordine la discuții: 

  • Ora 10:00 - Fracțiunea PSRM.
  • Ora 11:00 - Blocul ACUM.
  • Ora 12:00 - Partidul Democrat.
  • Ora 13:00 - Fracțiunea Șor.

Amintim că marți, pe 12 noiembrie, cu votul a 63 de deputați, parlamentul de la Chișinău a demis Guvernul condus de Maia Sandu. Moțiunea de cenzură depusă de fracțiunea PSRM a fost susținută de socialiști și democrați.

Fluxul de știri
0