Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cursul valutar BNM pentru 13 noiembrie: Euro și dolarul se scumpesc în continuare

Abonare
Conform cotațiilor oficiale, dolarul s-a scumpit cu aproape 3 bani de marți până miercuri, iar prețul euro a crescut cu un ban. De la începutul săptămânii, leul moldovenesc se depreciază lent în raport cu principalele valute de referință, cu excepția rublei.

CHIȘINĂU, 13 nov – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru miercuri, 13 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,46 lei, un euro – cu 19,23 lei, o hrivnă ucraineană – cu 71 de bani, un leu românesc – cu 4,04 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 27 de bani.

Săptămâna trecută, euro și dolarul s-au ieftinit considerabil pe piața valutară a Republicii Moldova. La cursul BNM, prețul euro scăzuse cu tocmai 24 de bani, iar dolarul se ieftinise cu aproape 12 bani.

Денежные купюры - Sputnik Moldova
Moldovenii schimbă leii pe euro: Sume enorme tranzacționate pe piața valutară

Banca Națională a intervenit și în octombrie pe piața valutară, cumpărând diversă valută ce echivalează cu 15 milioane de dolari.

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a Moldovei constituiau 3 miliarde și 14 milioane de dolari SUA (3 014,03 mil. dolari) la 31 octombrie 2019. 

Rata inflației medii anuale va constitui 5% în 2019 și 5,5% în 2020, prognozează BNM.

În decembrie 2019, rata inflației va crește până la 8%, estimează BNM. În luna septembrie, rata anuală a inflației a constituit 6,3 la sută - cel mai înalt ritm al inflaţiei înregistrat de la începutul anului 2019. 
Produsele alimentare s-au scumpit cu 9,3% în septembrie, comparativ cu septembrie 2018.

Fluxul de știri
0