Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Două formațiuni politice doresc alegeri anticipate

© Sputnik / OsmatescoИгорь Додон Igor Dodon
Игорь Додон Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut declarații după consultările cu fracțiunile parlamentare.

CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Președintele țării a declarat că două formațiuni politice își doresc alegeri anticipate. Este vorba despre Blocul Electoral ACUM (format din PAS și PPDA) și Partidul Șor. Igor Dodon a precizat că a fost o surpriză și pentru el declarațiile făcute de cei doi membri ai Blocului Electoral ACUM. 

”Aici am văzut o poziție comună (ai membrilor Partidului Șor) și cu cei din ACUM că ei vor toți alegeri anticipate. Nu știu v-au spus ei sau nu, ei vor alegeri anticipate. Stranii poziții a două partide cu viziuni diferite”, a declarat Igor Dodon.

Denis Ulanov, reprezentantul Partidului Șor, a menţionat că nu crede în sustenabilitatea unui guvern minoritar, fără sprijinul unei majorităţi parlamentare. În opinia lui, alegerile anticipate ar fi cel mai bun scenariu pentru Republica Moldova.

"Experienţele din trecut au arătat că guvernele minoritare nu au şanse să reziste timp îndelungat, fără să aibă sprijinul unei coaliţii", a menţionat deputatul Partidului Şor.  

Tot astăzi, reprezentanții Partidului Democrat au declarat că nu sunt pregătiți să formeze o coaliție de guvernare. 

”Partidul Democrat nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare. În primul rând pentru că PD are propria agendă. Totodată, suntem într-un proces profund de resetare, reformare a PDM. Doar după ce vom încheia acest proces vom fi gata să intrăm într-o coaliție”, a declarat Pavel Filip.

Amintim că astăzi președintele țării Igor Dodon a chemat membrii fracțiunilor parlamentare la discuții despre numirea unui nou premier, după căderea Guvernului Sandu. 

Fluxul de știri
0