Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezastru în Veneția, Italia: Orașul a fost înghițit de apă - Foto

© Fotolia / fabiomaxItalia
Italia - Sputnik Moldova
Abonare
Au fost afectate toate casele de la parter, magazinele și biserica San Marco. În jur de 80-90% din suprafaţa Veneţiei este acoperită de apă.

CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Este stare de dezastru la Veneția din cauza inundațiilor provocate de o maree, a doua cea mai gravă din istoria orașului-lagună. Nivelul apei a ajuns la aproape doi metri, scrie presa de peste Prut. 

Adina Ojog, româncă stabilită în Veneția: „Parterul a fost sub apă de aproape un metru înălţime, am pierdut tot ce era la parter. Pentru oamenii care locuiesc aici, acest fenomen este traumatizant. 

Au fost afectate toate casele de la parter, magazinele, biserica San Marco. În jur de 80-90% din suprafaţa Veneţiei e acoperită de apă.

„Un dezastru, un dezastru. Deschid ușa acum, să vedeți cum este. Ia uitați cum intră apa, parcă e un râu.”, spune altă româncă.

Cizmele din cauciuc și pelerinele de ploaie sunt accesorii care nu trebuie să le lipsească oamenilor din Veneția. Piața San Marco este scufundată la peste un metru în apă, în timp ce basilica aflată în imediata apropiere a fost inundată pentru a șasea oară în 1200 de ani.

În cele mai aglomerate zone au fost montate podețe, pentru ca oamenii să poată circula. Veneția este unul dintre cele mai afectate orașe din lume de flux și de reflux.

 „Este greu să arăți la modă în Veneția când mergi prin ploaie. Dar, tot este o experiență frumoasă să fii în Veneția”, a spus o turistă. 

Cea mai gravă maree din Veneția a avut loc în 1966, când nivelul apei în romanticul oraș din nordul Italiei a fost de 194 de centimetri.

Fluxul de știri
0