Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Consultări pentru numirea noului Guvern: Deputații sunt așteptați la Reședința de Stat

© Sputnik / Miroslav RotariReședința de stat
Reședința de stat - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, a invitat deputații din toate fracțiunile parlamentare la Reședința de Stat. Aceștia vor discuta despre numirea unui nou Cabinet de Miniștri.

CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. După ce a căzut Guvernul Maia Sandu, președintele Igor Dodon a anunțat că de astăzi încep consultările cu fracțiunile parlamentare pentru numirea unui nou Cabinet de Miniștri. Astfel, primii pe lista de consultări sunt deputații din fracțiunea PSRM. Președintele se va întâlni cu aceștia începând cu ora 10. 

Igor Dodon speră că deputaţii PSRM şi cei din Blocul "ACUM" vor menţine alianţa parlamentară şi vor desemna un nou premier. Chiar dacă Maia Sandu exclude această posibilitate. 

"Invit fracțiunile mâine la discuții pentru a depăși actuala criză politică. Dacă acest dialog nu va fi cu succes, îmi asum, ca președinte, responsabilitatea de a face totul pentru a evita alegerile anticipate”, a spus ieri Igor Dodon într-o conferință de presă. 

Igor Dodon a declarat că fracțiunile parlamentare sunt așteptate în următoarea ordine la discuții: 

  • Ora 10:00 - Fracțiunea PSRM.
  • Ora 11:00 - Fracțiunea Blocului ACUM.
  • Ora 12:00 - Fracțiunea PDM.
  • Ora 13:00 - Fracțiunea Partidului Șor.

Amintim că marți, pe 12 noiembrie, cu votul a 63 de deputați, parlamentul de la Chișinău a demis Guvernul condus de Maia Sandu. Moțiunea de cenzură depusă de fracțiunea PSRM a fost susținută de socialiști și democrați.

Fluxul de știri
0