Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premieră: Cinematografia moldovenească, pe agenda investitorilor străini

© Sputnik / Rodion ProcaSergiu Harea
Sergiu Harea - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de afaceri străini - interesați să investească în industria cinematografică din Moldova. Subiectul este discutat în cadrul Moldova Business Week 2019.
Premieră: Cinematografia moldovenească, pe agenda investitorilor străini

Atragerea investițiilor străine în domeniul industriei creative și cinematografice moldovenești va crea premise favorabile pentru dezvoltarea turismului. Declarația a fost făcută, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, de către Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie.

Oamenii de afaceri străini sunt interesați să investească în industria creativă și cinematografică moldovenească. Din acest considerent, în premieră, pe agenda Moldova Business Week 2019 a fost inclus și acest subiect. Investitorii prezenți la eveniment vor analiza posibilitatea dezvoltării acestui domeniu în țara noastră.

”Industria inovativă este o parte a afacerilor, de aceea trebuie susținută și dezvoltată. În plus, aceasta va contribui la atragerea turiștilor. Mereu ne întrebăm: prin ce e atractivă Moldova? Numai cu beciuri? Cu turismul vitivinicol? Putem crește atractivitatea țării noastre și datorită industriei creative și cinematografice. Vedeți ce se întâmplă acum?  Multă lume vizitează orașul Cernobîl, ca urmare a unui film care a suscitat interesul turiștilor străini”, a explicat Sergiu Harea.

Potrivit lui Sergiu Harea, edițiile anterioare ale evenimentului Moldova Business Week au contribuit la dezvoltarea climatului investițional în țara noastră.

”Primul avantaj este că Moldova a devenit cunoscută în lume. Investitorii au fost informați despre oportunitățile de afaceri din țara noastră. Al doilea avantaj – am creat condiții legislative sigure de activitate pentru investitorii străini. Ca urmare, ne-a reușit să atragem investiții importante în domeniul vitivinicol, industriei textile și IT”, a precizat Sergiu Harea.

Peste 1000 de antreprenori, investitori, importatori și finanțatori participă la cea de-a VI-a ediție a evenimentului ”Moldova Business Week”, care se desfășoară în perioada 13-16 noiembrie la Chișinău. Principalele subiecte abordate sunt: industria agroalimentară, industriile creative și producția cinematografică, energia regenerabilă, turismul și tehnologiile informației și a comunicațiilor.

Fluxul de știri
0