Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care va fi soarta comisiilor parlamentare de anchetă după ruperea alianței

© Sputnik / OsmatescoVasile Bolea
Vasile Bolea - Sputnik Moldova
Abonare
În Parlamentul de la Chișinău au fost create mai multe comisii parlamentare de anchetă. Unele și-au prezentat deja raportul, altele încă mai lucrează pentru a avea un raport complet.
Adio miliard? Care va fi soarta comisiilor parlamentare de anchetă după ruperea alianței

Multă lume se întreabă care va fi soarta comisiilor parlamentare după destrămarea alianței și dacă scopul inițial al acestor comisii va fi atins. În acest context, i-am solicitat o opinie la acest subiect deputatului PSRM, Vasile Bolea.

Parlamentarul menționat că ”viața” comisiilor de anchetă depinde de formațiunile care le-au creat, adică de reprezentanții PSRM și ACUM.

”Ele sunt în Parlament. Dacă deputații din Blocul ACUM vor veni la aceste comisii să le ducem până la capăt, atunci vom afla adevărul, dacă nu – asta e. Socialiștii vor fi prezenți în aceste comisii să ducem treaba până la capăt”, susține Bolea.

Și vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari spune că Blocul ACUM va participa activ în cadrul comisiilor parlamnetare de anchetă pentru a duce la bun sfârșit munca începută, iar scopul propus inițial să fie atins. 

Menționăm că sunt câteva comisii de anchetă care deocamdată nu și-au prezentat raportul. Este vorba de Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind puciul anticonstituțional din iunie 2019, Comisia parlamentară de anchetă privind concesionarea Aeroportului și privatizarea „Air Moldova”, precum și Privatizarea ÎS „Gări și Stații Auto”. Comisia parlamentară privind „furtul miliardului” și-a prezentat raportul, însă raportorii au menționat necesitatea prelungirii activității comisiei pentru identificarea și analizarea mai multor informații.

Fluxul de știri
0