Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: Moldova ar putea avea un candidat la funcția premier până mâine seara

© Sputnik / OsmatescoTeodor Cârnaț
Teodor Cârnaț - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Condus de Maia Sandu a fost demis cu votul a 63 de parlamentari democrați și socialiști. Deputații din partidul Șor s-au abținut de la vot.
Exclusiv: Moldova ar putea avea un candidat la funcția premier până mâine seara

După căderea Guvernului, șeful statului, Igor Dodon, urmează să convoace fracțiunile parlamentare pentru a vedea dacă au o candidatură pentru funcția de premier, ce ar obține susținere parlamentară, lucru care se va întâmpla cel mai probabil miercuri dimineață. Deși ne-am obișnuit să avem Guverne investite în perioade lungi de timp, de data asta ne-am putea pomeni într-o situație mult mai interesantă. Mai exact, un nou Guvern ar putea fi investit chiar în ziua de mâine. De această părere este expertul în drept constituțional Teodor Cîrnaț.

”Dacă după convocarea fracțiunilor parlamentare, aceste forțe nu au un candidat la funcția de premier, atunci șeful statului ar putea face acest lucru, întrucât legea îi permite. Mai mult, legea îl obligă pe șeful statului să desemneze un candidat în termeni proximi, adică foarte rapid. Nu exclud că până mâine seara vom avea un candidat”, spune Cîrnaț.

Parlamentul de la Chișinău a demis astăzi Guvernul condus de Maia Sandu. Moțiunea de cenzură depusă de fracțiunea PSRM a fost susținută de socialiști și democrați. 

Fluxul de știri
0