Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A murit pentru că a mâncat prea multe ouă: Cum a fost posibil acest lucru - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariOu de găină
Ou de găină  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un bărbat s-a stins din viață după ce a mâncat prea multe ouă fierte. Medici au constatat că acesta a murit din cauza supranutriției.

CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Un pariu stupid s-a încheiat cu un sfârșit tragic. Faptele s-au petrecut la începutul săptămânii, în orașul indian Jawnpur. Un bărbat a pus pariu cu un prieten că poate mânca 50 de ouă. Cei doi aveau o neînțelegere legată de o sumă de bani. Au decis să-și rezolve problema punând un pariu: să mănânce 50 de ouă fierte tari, unul după altul, pentru a câștiga 2.000 de rupii, echivalentul a 25 de euro.

Zis și făcut. Unul dintre ei a început să mănânce, înghițind ouăle cât mai repede posibil. Când a ajuns la al 42-lea, s-a prăbușit, inconștient. Imediat a fost transportat la spitalul cel mai apropiat, unde, câteva ore mai târziu, a murit, scrie Digi24

Se poate muri de supraalimentație

Medicii au presupus inițial că a murit din cauza asfixiei. Nu direct cu un ou, ci pentru că ar fi fost victima unui șoc anafilactic, o reacție alergică ce ar fi provocat un edem pe căile respiratorii care în final l-a sufocat.

Oltea Boldureanu  - Sputnik Moldova
Ce mâncăm în Post? Sfatul nutriționistului pentru o alimentație corectă

Numai că, în final, medicii au ajuns la concluzia că adevărata cauză a morții sale a fost supraalimentarea. Pur și simplu, stomacul său nu a putut suporta o cantitate atât de mare de hrană. 

Întâmplări despre diverse „provocări” care se termină tragic sunt din ce în ce mai des relatate de presă. Mai ales copiii și adolescenții cad victime unor „challenge”-uri prostești. Însă nici adulții nu sunt feriți, în special cei care participă la tot felul de jocuri și concursuri a căror miză e cine mănâncă mai mult.

Sunt tot felul de întreceri de acest fel în lume: cine mănâncă cei mai mulți hot-dogs, burgeri, pizza, pulpe de pui, iaurt etc. Indiferent de aliment, scenariul e unul și același: trebuie să îngurgitezi cât mai multă mâncare în cât mai scurt timp.

Fluxul de știri
0