Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Live: Acțiune de protest la Parlament

© Sputnik / Матвеева АлёнаProtest la Parlamentul Republicii Moldova 08 noiembrie 2019
Protest la Parlamentul Republicii Moldova 08 noiembrie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiune de protest în fața Parlamentului, în susținerea Guvernului condus de Maia Sandu. Soarta acestuia urmează să fie decisă în ședința de astăzi a Legislativului.

CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Susținătorii Maiei Sandu s-au adunat în fața Parlamentului pentru a susține Guvernul condus de aceasta.

Biroul Permanent a decis ieri că în ședința de marți Parlamentului va fi discutată moțiunea de cenzură împotriva  Guvernului Sandu.

Vineri, 8 noiembrie, fracțiunea PSRM a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu. Socialiștii cer demisia Cabinetului Sandu după ce acesta a votat, prin asumare de răspundere în fața Legislativului, unele modificări la Legea Procuraturii care se referă la mecanismul de numire a Procurorului General. Potrivit acestor amendamente, premierul va avea dreptul de a înainta CSP spre numire candidații la funcția de Procuror al țării.

Premierul Maia Sandu a declarat în fața Parlamentului că își asumă toată răspunderea politică pentru votarea acestei legi.

La ședința de marți, 12 noiembrie, în Parlament va veni întreg Cabinetul Sandu. Premierului i se acordă timp ca să-și apere poziția, după care va răspunde la întrebările deputaților. Odată încheia runda de întrebări-răspunsuri va urma votul propriu-zis.

Înainte de ședința Parlamentului, Maia Sandu i-a convoacă pe toți miniștri în ședință la Guvern.

Fluxul de știri
0