Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video: Primele declarații ale președintelui Igor Dodon după căderea Guvernului

© Sputnik / Rodion Proca Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu
 Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a venit cu primele declarații în fața presei după ce a fost votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Igor Dodon a venit în fața presei după ce a fost votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu. 

”Suntem în situația în care iresponsabilitatea și ambițiile personale pun la grea încercare țara noastră. Nu e prima data când cineva calcă în picioare un acord politic. Au mai fost asemenea episoade. Consecințele au fost dureroase. Vreau să definim corect și clar acest moment”, a precizat Igor Dodon. 

Igor Dodon a precizat că va avea grijă ca viitorul Guvern să fie unul corect, format din miniștri care cunosc realitățile din Moldova. 

”Mai Sandu în afară de promisiuni peste promisiuni nu a fost capabilă să arate rezultate. Este grav că motivul care a dus la finalul de astăzi este încăpățânarea Maiei Sandu de a înainta un procuror politic. A fost o inițiativă anticonstituțională prin care se încercă subordonarea politică a procurorului”, a precizat Igor Dodon.

Parlamentul de la Chișinău a demis astăzi Guvernul condus de Maia Sandu. Moțiunea de cenzură depusă de fracțiunea PSRM a fost susținută de socialiști și democrați. Moțiunea de cenzură depusă de fracțiunea PSRM și care a fost examinată astăzi de Parlamentul de la Chișinău a fost votată de 63 de deputați din minimul necesar de 51 de voturi. Pentru demiterea Cabinetului Sandu au votat deputații din fracțiunea socialiștilor și cei din fracțiunea democraților. Motiv pentru demiterea Guvernului Sandu a servit modificarea Legii Procuraturii de către Executiv prin asumare de răspundere.

Fluxul de știri
0