Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PDM va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu

© Sputnik / Rodion ProcaPavel Filip în Parlament
Pavel Filip în Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Pavel Filip a anunțat că democrații vor susține moțiunea înaintată de PSRM împotriva Executivului. El a lansat mai multe acuzații la adresa Guvernului Sandu.

CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Președintele PDM, Pavel Filip, a declarat de la tribuna Parlamentului că fracțiunea democraților susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu. În timpul discursului său, el a lansat mai multe acuzații la adresa executivului, menționând că în cinci luni de activitate Guvernul Sandu nu a implementat niciun proiect de succes, ci, din contra, le-a distrus pe cele lansate de precedenta guvernare. 

”V-ați speriat că nu reușiți să gestionați această criză și fugiți de la guvernare. E firesc că ați decis să plecați. Astăzi nu se examinează posibilitatea de a demite Guvernul, ci luăm act de decizia Maiei Sandu de a pleca de la guvernare și de a intra în campania pentru prezidențiale. Acest Guvern va intra în istorie drept un Guvern care în cinci luni nu a venit cu nicio inițiativă. Din contra, din răzbunare, ați anulat proiectele bune lansate de precedentul Guvern: ”Drumuri bune”, ”Prima Casă”, tichetele de masă, ajutoarele unice de 600 de lei”, a declarat liderul PDM. 

Pavel Filip i-a reproșat Guvernului că a demis numeroși profesioniști din instituțiile subordonate executivului, înlocuindu-i cu rude și cumetri ai membrilor Cabinetului de Miniștri. 

Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Politică
Fracțiunea Șor nu va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu

”Ați compromis total noțiunea de concurs. Dacă nu câștigă cine trebuie, se anulează concursul. Așa ați făcut și în cazul selectării candidaților la funcția de procuror general. Ați dat de greu. Nu aveți oameni și nu mai vreți să guvernați”, a declarat Pavel Filip.”

Fostul premier a menționat că Blocul ACUM și-a pierdut sensul existenței după plecarea lui Vlad Plahotniuc. 

”Ați rămas captivi ai propriilor voastre frustrări. Nu puteți exista fără Plahotniuc. PDM a rezistat fără el, Blocul ACUM însă și-a pierdut sensul existenței.”

Fluxul de știri
0