Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Socialiștii nu vor face coaliție cu Partidul Democrat - Video

© Sputnik / Rodion Proca Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду
 Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon exclude posibilitatea unei coaliții de guvernare cu Partidul Democrat din Moldova.

CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu intenționează să facă alianță cu democrații după căderea Guvernului Sandu.

”Socialiștii nu fac coaliție cu partidul democrat. Încă în luna februarie am spus că socialiștii nu fac coaliție cu Partidul Democrat. Să se reformeze”, a precizat Igor Dodon.

Președintele Igor Dodon a mai spus că țara noastră se află într-o profundă criză politică. Potrivit lui, aceasta a fost provocată de încăpățânarea Maiei Sandu. 

Maia Sandu a făcut declarații pentru presă - Sputnik Moldova
Politică
Primele declarații ale Maiei Sandu după adoptarea moțiunii de cenzură

"Ceea ce avem în acest moment este o criză politică. Consider vital ca deputații să meargă împreună, să identifice o persoană bună pentru următoarea perioadă. Voi susține un candidat din partea ACUM - PSRM. Dacă deputații ACUM nu vor vrea să discutăm, îmi voi asuma eu ca președinte un prim-ministru care va lucra repede. Voi avea grijă că următorul Guvern să fie eficient. Un Guvern care va promova o politică externă echilibrată. Voi insista să aibă miniștri care cunosc realitățile Republicii Moldovei și ale cetățenilor. Nu este în interesul cetățenilor acest lucru. Deja mâine dimineață invit la dialog.", a declarat Dodon.

Parlamentul de la Chișinău a demis astăzi Guvernul condus de Maia Sandu. Moțiunea de cenzură depusă de fracțiunea PSRM a fost susținută de socialiști și democrați. Moțiunea a fost votată de 63 de deputați din minimul necesar de 51 de voturi.

Pentru demiterea Cabinetului Sandu au votat deputații din fracțiunea socialiștilor și cei din fracțiunea democraților. Motiv pentru demiterea Guvernului Sandu a servit modificarea Legii Procuraturii de către Executiv prin asumare de răspundere.

Fluxul de știri
0