Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată care a fost cel mai solicitat punct de trecere a frontierei timp de o săptămână

© Sputnik / Miroslav Rotarivamă
vamă  - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră a oferit informații despre cele mai solicitate puncte de trecere, dar și despre încălcările semnalate în vamă, pe parcursul ultimei săptămâni.

CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Timp de o săptămână în punctele de trecere a frontierei s-a înregistrat un flux major de de persoane. Este vorba de 348 712 de traversări, dintre care un număr mai mare – 176 040 de treceri au fost pe sensul de intrare în Moldova.

Punct de trecere a frontierei, foto de arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Mergeți în vacanță: Iată ce trebuie să știți la trecerea frontierei

La fel, au traversat frontiera și 89 321 de mașini. Cea mai solicitat punct de trecere a fost cel cu România, 53 % din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni – 61 167 traversări persoane;

Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Internațional Chișinău – 45 757 traversări persoane;

Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – 41 622 traversări persoane;

Punctul de Trecere a Frontierei Otaci – 37 098 traversări persoane;

Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiulești-Galați – 28 153 traversări persoane;

Punctul de Trecere a Frontierei comun Palanca – 19 234 traversări persoane;

Punctul de Trecere a Frontierei Cahul – 17 421 traversări persoane.

Cea mai aglomerată zi a fost sâmbătă, 10 noiembrie, fiind înregistrate 63 505 de traversări de persoane și 15 030 de traversări de mijloace de transport. Din totalul de traversări de persoane, un număr mai mare a fost de treceri ale cetățenilor moldoveni – 36 543 traversări. 

Pe parcursul săptămânii precedente, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 106 de evenimente, cu documentarea a 115 persoane, care au încălcat legislația frontalieră şi migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

  • 55 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
  • 24 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
  • 18 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
  • 7 tentative de trafic ilicit de bunuri.

Exerciții inedite prezentate de către polițistele de frontieră - Sputnik Moldova
Dovada curajului: Exerciții inedite prezentate de către polițistele de frontieră - Foto
Au fost declanșate 162 de consemne, dintre care opt pe INTERPOL, iar 150 conform informațiilor venite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale. Săptămâna precedente, 136 de cetățeni străini, dar și 122 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indicilor statistici: 70 procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 63 350 de lei și încasarea amenzilor de 30 575 lei.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

  • verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
  • tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
  •  îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
  • permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
  • în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
  • verificarea mediei timpului de așteptare în punctele de trecere, prin aplicația TRAFIC ONLINE de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră.
  • manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.
  • Urmărește-ne pe rețelele de socializare:|Facebook |Twitter |VK|Odnoklassniki |Instagram
  • Accesaţi aplicaţiile mobile pentru iPhone și Android
Fluxul de știri
0