Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov acuză SUA de tentativă de jefuire a Siriei

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaRussian Foreign Minister Sergei Lavrov
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Serghei Lavrov a condamnat tentativele SUA de jefuire a Siriei și de preluare a controlul asupra resurselor de petrol din această țară.

CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Tentativele SUA de a jefui Siria și de a prelua controlul asupra zăcămintelor de petrol afectează procesul de reglementare a crizei, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

“În ceea ce privește acțiunile SUA în nordul Siriei..., evident, tentativa lor de a jefui Siria și de a prelua controlul asupra resurselor de petrol este una ilegală și va afecta procesul de reglementare, rămâne o sursă de iritare în plus, o amenințare pentru această parte a Siriei”, a spus Lavrov în cadrul conferinței de presă după întrevederea cu omologul său armean, Zograb Mnațakayan.

În octombrie, președintele SUA, Donald Trump, care anunțase mai devreme intenția de a retrage trupele americane din Estul Siriei, a spus că o parte a militarilor vor rămâne pentru a “proteja petrolul” de luptătorii ISIS. El a menționată că „posibil, a venit timpul ca și kurzii să se mute în această regiune petrolieră”, explicând că aceștia „au nevoie de bani”. În același timp, Trump a adăugat că „noi putem face așa ca o compania petrolieră gigant să vină acolo și să facă totul corect”.

Fluxul de știri
0