Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șapte ani de închisoare pentru un fost procuror. Câți bani a pretins de la un condamnat

© Photo : Facebook / Digi 24Corupție, mită, anticorupție
Corupție, mită, anticorupție - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul procuror Corneliu Gheras a fost condamnat la șapte ani de închisoare, pentru că ar fi pretins 20 de mii de lei de la o persoană urmărită penal. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bălți, după ce prima instanță l-a achitat pe fostul acuzator de stat.

CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Curtea de Apel Bălți l-a condamnat la șapte ani de închisoare cu executare pe fostul acuzator de stat din cadrul Procuraturii Edineț Corneliu Gheras, învinuit că a pretins și primit 20 de mii de lei de la o persoană suspectată de furtul unui telefon mobil. În schimbul banilor, procurorul i-ar fi promis să-l scoată de sub urmărire penală. 

Opt inspectori vamali, trimişi în judecată sub acuzaţia de corupere pasivă - Sputnik Moldova
Video
Șocant: Cum iau mită vameșii și unde ascund banii pe care îi iau de la cetățeni – Video

Prin decizia magistraților Curții de Apel a fost casată hotărârea primei instanțe, care l-a achitat anterior pe Corneliu Gheras. Fostul procuror a fost obligat să plătească și o amendă de 400 de mii de lei. Mai mult, în contul statului a fost confiscată suma de 17 mii de euro, care ar fi fost acumulată de inculpat în mod fraudulos.

Hotărârea judecătorilor poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție. Corneliu Gheras a fost demis în 2017, după ce procurorul general a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii în acest sens, iar dosarul penal intentat pe numele lui a fost transmis în judecată.

Fluxul de știri
0