Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prima reacție a PSRM după declarațiile Maiei Sandu - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariVasile Bolea
Vasile Bolea  - Sputnik Moldova
Abonare
Socialiștii au venit cu prima reacție la declarațiile Maiei Sandu cu privire la expedierea listei scurte a candidaților la funcția de Procuror General către Consiliul Superior al Procurorilor doar după o expertiză a Comisiei de la Veneția.

CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Membrii fracțiunii PSRM au venit cu prima reacție după ce Maia Sandu a declarat, cu puțin timp în urmă, într-un briefing de presă, că va expedia lista scurtă a candidaților la funcția de Procuror General către Consiliul Superior al Procurorilor doar după o expertizare a legii pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea de către Comisia de la Veneția.

”Deocamdată nu comentăm declarațiile Maiei Sandu. La ora 13:00 ne întrunim în ședința fracțiunii după care vom face declarații”, a declarat pentru Sputnik Moldova membrul fracțiunii PSRM, Vasile Bolea.

Amintim că săptămâna trecută Guvernul a votat asumarea răspunderii pentru Legea Procuraturii. Proiectul prevede ca prim-ministrul să preselecteze cel puțin doi candidați la funcţia de Procuror General și să-i propună Consiliului Superior al Procurorilor. De asemenea, proiectul prevede și o modificare a procedurii de destituire din funcție a procurorului general. Proiectul votat de Guvern i-a nemulțumit pe socialiști.

Ei au fost indignați de faptul că nu au existat consultări pe marginea acestui proiect la nivel de coaliție. În consecință, i-au cerut premierului să retragă acest proiect. Maia Sandu însă refuză să facă un pas înapoi și declară că își asumă aceste acțiuni, chiar dacă acțiunile sale ar putea conduce la cădea Guvernul. 

Fluxul de știri
0