Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Invest Gagauzia-2019: Investiții de peste jumătate de milliard de lei în regiune

© Sputnik / Osmatesco Анатол Усатый
Анатол Усатый - Sputnik Moldova
Abonare
Viceguvernatorul Găgăuziei Anatol Usatîi a declarat pentru Sputnik Moldova că în ultimii patru ani în Găgăuzia au fost efectuate investiții în valoare de 500 de milioane de lei.
Invest Gagauzia-2019: Investiții de peste jumătate de milliard de lei în regiune

Oficialul spune că aceștia sunt investitori domestici, dar se constată și o creștere bruscă a investițiilor din străinătate. Este vorba de industria automotive, dar și semnarea unui memorandum cu o rețea internațională de magazine.

„Oferim investitorilor străini un spațiu de 100 ha cu accesul la toate utilitățile pentru a dezvolta zona Economică Liberă de la Vulcăneşti, dar şi parcurile industriale de la Comrat şi Ceadîr-Lunga. Cât privește statele care manifestă un interes sporit, sunt Turcia și Federația Rusă. Avem o colaborare cu câteva regiuni din Federația Rusă în domeniul procesării agricole, exporturilor de vinuri”, a precizat Anatol Usatîi.

În zilele de 8 și 9 noiembrie, la Comrat s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a forumului economic regional din Moldova - Invest Gagauzia-2019. La eveniment au participat oameni de afaceri din țara noastră, precum și peste 400 de participanți din peste 10 țări ale lumii. În cadrul evenimentului au fost semnat câteva acorduri de cooperare.

Fluxul de știri
0