Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 1500 de oameni de afaceri din țară și de peste hotare, sub același acoperiș

© Sputnik / OsmatescoRodica Verbeniuc
Rodica Verbeniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai important eveniment de business din țara noastră - „Moldova Business Week”, la cea de-a VI-a ediție. Ce se va întâmpla în perioada 13-16 noiembrie. Cine poate participa, dar și care sunt așteptările.
Peste 1500 de oameni de afaceri din țară și de peste hotare, sub același acoperiș

Peste 1500 de oameni de afaceri și diplomați din țară și de peste hotare vor participa la ediția din acest an a celui mai important eveniment de business din țara noastră - „Moldova Business Week”. Timp de patru zile, cât va dura evenimentul, participanții vor face cunoștință cu oferta economică a Republicii Moldova, vor avea posibilitatea să stabilească noi parteneriate și să se familiarizeze cu noile tendințe la nivel internațional în ceea ce privește sectoarelor strategice.

„Agenda ediției din acest an va include sesiuni cu peste 160 de speakeri, dintre care peste 41 de experți internaționali din 15 țări vor discuta despre oportunitățile și provocările sectoarelor strategice. Alături de tradiționalele paneluri de discuții, dedicate industriei agroalimentare, turismului și sectorului TIC, „Moldova Business Week - 2019” va aduce în prim plan potențialul neexplorat al industriilor creative și al producției TV, precum și cel al industriei agroalimentare ecologice și al energiei regenerabile”, a declarat directorul general al Agenției Naționale de Investiții, Rodica Verbeniuc, în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei”, de la Sputnik Moldova.

Până în prezent, la eveniment s-au înregistrat participanți din 24 de țări ale lumii.

„Sunt țări care vin cu delagații întregi de persoane, iar un moment de mândrie este prezența geografică din acest an, care e net superioară sau chiar progresivă comparativ cu edițiile din anii precedenți. Avem deja înregistrați participanți din 24 de țări ale lumii. Avem participanți din Orientul Mijlociu, din țările CSI, din țările europene, iar acest interes sporit al investitorilor demonstrează acele eforturi depuse de mai bine de un an”, adaugă Rodica Verbeniuc.

Participarea la eveniment este gratuită. Tot ce trebuie să facă cei care vor să participe este să se înregistreze pe site-ul www.mbw.md.

„Sunt așteptați toți antreprenorii locali care își propun să-și internaționalizeze business-ul, să cunoască noile tendințe în abordarea parteneriatelor externe, să identifice noi clienţi sau pieţe de desfacere”, conchide directorul general al Agenției Naționale de Investiții, Rodica Verbeniuc.

Potrivit cifrelor oficiale, în urma ediției din anul trecut, nouă mari investitori din Germania, Spania, Ungaria, SUA, China, Italia și Cehia au decis să se lanseze în țara noastră. Aceștia investesc în sectoare precum industria ușoară, agrifood, ITC, energetică, medicină și infrastructură de transport.

Totodată, patru companii din Belgia, Portugalia, Japonia și Olanda sunt la etapa finală de pre-lansare, iar alte aproape 20 –  în proces de identificare a locației.

Fluxul de știri
0