Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video: Decizia Guvernului Sandu, neconstituțională - Dodon va sesiza Comisia de la Veneția

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Igor Dodon spune că decizia Guvernului Sandu este una anticonstituțională și intenționează să sesizeze Comisia de la Veneția.

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Președintele Igor Dodon spune că va face un demers în adresa Comisiei de la Veneția pentru ca aceasta să se pronunțe asupra deciziei Guvernului Sandu.

”Sunt sigur că verdictul acestei instanțe va fi negativ. Ce va spune partenerul nostru de coaliție în acest caz?”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

Totodată, șefului a declarat că decizia Maiei Sandu a fost o surpriză chiar și pentru mulți membri ai echipei lor.

”Nimeni n-a știut. A fost luată cu doar câteva ore înainte de întrevederea pe care noi trebuia s-o avem în formatul: președinte - prim-ministru – speaker, unde era preconizat să discutăm ce facem mai departe”, a punctat Dodon.
Возложение цветов у Посольства Российской Федерации  - Sputnik Moldova
Ambasada Rusiei, despre criza politică de la Chișinău - detalii

Dodon a subliniat că această decizie este una anticonstituțională și că Guvernul încearcă să preia sub control sistemul justiției și procuratura.

”Timp de trei zile, noi am încercat să explicăm colegilor noștri că acest lucru nu este corect și nici legal, însă ei n-au dorit să ne asculte. Dacă PSRM nu ar fi înaintat moțiunea de cenzură, această lege anticonstituțională ar fi intrat în vigoare. De aceea socialiștii au fost nevoiți să vină cu această inițiativă, pentru a stopa intrarea în vigoare a acestei legi”, a explicat Dodon.

Maia Sandu, după înaintarea moțiunii de cenzură: Nu ne ținem de fotolii>>>

Fluxul de știri
0