Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gorbaciov: Cine se face vinovat de destrămarea URSS

© Sputnik / Boris Babanov / Accesați arhiva multimediaСоветский лидер Михаил Горбачев и его жена Раиса Горбачева
Советский лидер Михаил Горбачев и его жена Раиса Горбачева  - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a declarat în cadrul unui interviu cine se face vinovat de căderea URSS.

CHIȘUINĂU, 9 nov – Sputnik. Fostul președinte al URSS, Mihail Gorbaciov, a povestit într-un interviu, oferit revistei germane Der Spiegel, cine sunt cei care au provocat destrămarea URSS.

”De destrămarea Uniunii Sovietice se fac responsabili cei care au organizat puciul din august 1991, iar mai târziu cei care au profitat de slăbirea poziției președintelui URSS”, a declarat fostul lider sovietic.

În același timp, Gorbaciov a menționat că era conștient de riscurile pe care le presupunea Perestroika, însă toată conducerea țării înțelegea că schimbările sunt necesare.

“Nu mai era posibil să trăim ca înainte. O bună parte din Perestroika consta dintr-o nouă viziune a politicii externe, care cuprindea atât valorile universale și dezarmarea nucleară, cât și libertatea de a alege”, a explicat Gorbaciov.

Fostul președintele URSS a subliniat că nu regretă Perestroika, însă recunoaște că în procesul reformelor au fost admise erori. De asemenea, el și-a exprimat convingerea că Rusia nu va reveni niciodată la un sistem totalitar.

Fluxul de știri
0