Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezvăluiri: PPDA nu ar fi știut despre ”surprizele” Maiei Sandu: ”Mai vrea o jucărie...”

© Sputnik / Rodion ProcaStanislav Pavlovschi
Stanislav Pavlovschi - Sputnik Moldova
Abonare
Intenția premierului Maia Sandu ca Guvernul să-și asume răspunderea pentru înaintarea candidaților la funcția de Procuror general a uimit multă lume, inclusiv pe colegii de alianță.
Dezvăluiri - PPDA nu ar fi știut despre ”surprizele” Maiei Sandu: ”Mai vrea o jucărică...”

Decizia Guvernului Sandu se pare că i-a luat prin surprindere nu doar pe socialiști, ci și pe deputații din Platforma Demnitate și Adevăr. Fostul vicepreședinte al PPDA, Stanislav Pavlovschi a declarat în cadrului unei emisiuni de la Sputnik Moldova că potrivit unor informații pe care le deține, reprezentanții PPDA nu ar fi știut despre intenția premierului de a-și asuma răspunderea pentru selectarea candidaților la funcția de procuror genera.

”Din câte știu eu nici colegii mei din Platforma DA nu au știut ce  va face premierul Maia Sandu. Aceasta a fost decizia ei personală care nu a fost consultată nici măcar în bloc. Colegii din ACUM, dacă sunt persoane responsabile, atunci vor înțelege că Republica Moldova nu poate sta la cheremul orgoliului unei singure persoane. A vrut o jucărică – Guvernul, acum vrea o altă jucărie – Președinția”, a declarat fostul vicepreședinte al PPDA, Stanislav Pavlovschi.

Vineri, În plenul parlamentului, Guvernul Sandu a anunțat angajarea răspunderii pentru proiectul ce prevede modificarea procedurii de desemnare a candidaților la funcția de procuror general. Ulterior, PSRM a înainta o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu. Aceasta urmează să fie examinată la începutul săptămânii viitoare.

Fluxul de știri
0