Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fenomen alarmant: Una din două căsătorii din Moldova se termină prin divorț

© Pixabay / Pexelscăsătorii destrămate
căsătorii destrămate - Sputnik Moldova
Abonare
Despărţirea cu acte în regulă nu mai este privită ca un eveniment neobişnuit în viaţa unui adult. Numărul divorţurilor a crescut semnificativ de la independenţă încoace, arată datele Biroului Național de Statistică.

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. În 1991 se înregistra un divorț la trei căsătorii, în vreme ce în 2018 s-a ajuns la un divorţ la două căsătorii. Altfel spus, fiecare al doilea cuplu care se căsătoreşte se destramă.

Развод - Sputnik Moldova
Societate
Deputații din Parlamentul Republicii Moldova care se gândesc la divorț

Fenomenul a luat amploare mai ales în mediul urban. Potrivit Biroului Național de Statistică, în 2018, peste 10 mii 300 de cupluri care locuiesc la oraș au decis să se despartă. În mediul rural însă, în același interval de timp, s-au destrămat doar 383 de căsătorii. 

În total, în 2018 au fost încheiate peste 20.400 de căsătorii. Mai bine de un sfert dintre aceste cupluri și-au oficializat relația pentru a doua sau a treia oară, iar aproape 15 mii s-au căsătorit pentru prima data.

Femeile se căsătoresc mai devreme decât bărbații

Potrivit datelor oficiale, în 2018, vârsta medie la prima căsătorie a fost de 28 de ani pentru bărbaţi şi de 25 de ani pentru femei.

Comparativ cu anul 2014, numărul căsătoriilor în rândul tinerilor, încheiate pentru prima dată, este în scădere. Astfel, ponderea primelor căsătorii încheiate de persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 24 ani a scăzut cu 6,5%.

Fluxul de știri
0