Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pedepsele nu-i opresc pe pedofili: Iată ce alternative propun medicii

© Sputnik / OsmatescoArcadie Astrahan
Arcadie Astrahan - Sputnik Moldova
Abonare
Atracție sexuală față de copii, însoțită de suferință psihologică, este o tulburare psihică. Cum poate fi controlată?
Pedepsele nu-i opresc pe pedofili: Iată ce alternative propun medicii

Tulburarea pedofilă este netratabilă, însă poate fi ținută sub control, consideră psihoterapeutul Arcadie Astrahan. Medicul a explicat, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, cum poate fi combătută această manifestare patologică.

”Omul care suferă din cauza acestei atracții are dreptul la tratament adecvat, pentru a micșora riscurile legate de aceste comportamente necontrolate. Există metode de tratament atât medicamentos, cât și psihoterapeutic”, a explicat Arcadie Astrahan.

Ca urmare, persoanele care suferă de tulburare pedofilă trebuie să solicite ajutorul medicului psihiatru sau terapeut.

”La noi vin persoane care suferă din cauza atracției sexuale față de copii. Avem multe cazuri? Nu, cei mai mulți se ascund, deoarece se tem să nu fie blamați. Însă cei care apelează după ajutor reușesc să submineze aceste porniri nesănătoase”, a precizat Arcadie Astrahan.

În lipsa tratamentelor adecvate, pedofilii nu pot să-și controleze acțiunile. Ca urmare, abuzează de copii, chiar dacă înțeleg că vor fi pedepsiți penal.

”Pentru a-i proteja pe copii de pedofili trebuie, în primul rând, să oferim servicii medicale calitative acestor persoane. În acest mod, vor putea controla aceste comportamente patologice. Dacă însă îi vom blama, nu se vor adresa după ajutor. Cheia succesului este să-i tratăm”, a precizat Arcadie Astrahan.

Potrivit poliției,  260 de copiii din țara noastră au fost violați, în decursul anului 2019. Aproape jumătate dintre ei au fost agresați de persoane cunoscute din comunitate.

Fluxul de știri
0