Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protest la Parlament: De ce vor ieși oamenii în stradă

© privesc.euProtest la Parlament, Platforma DA
Protest la Parlament, Platforma DA - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Angajarea răspunderii Guvernului Sandu pentru proiectul de lege ce i-ar permite premierului să desemneze candidații pentru funcția de procuror general, a încins spiritele în spațiul public - unii critică inițiativa, alții o susțin.

CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. Un protest în susținerea Guvernului Sandu, soarta căruia se va discuta în ședința de astăzi a Parlamentului, va avea loc în fața Legislativului începând cu 14.30. Evenimentul este organizat de deputatul blocului ACUM Dumitru Alaiba și Organizația de Tineret a PAS.

PSRM  - Sputnik Moldova
Politică
PSRM: Maia Sandu mai are timp până la ora 15:00 să salveze Guvernul și coaliția

Într-o postare pe Facebook, organizatorii spun că prin această manifestație vor să-și arate pașnic susținerea pentru actualul Executiv condus de Maia Sandu.

„Vrem justiție independentă, vrem instituții libere și o viață prosperă pentru fiecare cetățean”, este scris pe pagina evenimentului.

Organizatorii mai spun că își doresc ca la șefia Procuraturii Generale să vină un om integru, profesionist și fără vreo afiliere politică. Iar pentru asta, protestatarii sunt gata să iasă în stradă până la nesfârșit.

„Vom proteja independența justiției până în pânzele albe, dacă este nevoie”, mai precizează organizatorii protestului.

Zi fierbinte în Parlament: Astăzi se decide soarta Guvernului Maia Sandu>>>

Amintim că socialiștii i-au înaintat prim-ministrului un ultimatum, ca până la ora 15 să-și retragă proiectul de asumare a răspunderii. Totodată, Parlamentul va decide asupra activității de mai departe a Guvernului Sandu.

Fluxul de știri
0