Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Placa memorială în cinstea unui erou sovietic, vandalizată la Chișinău. Reacția Moscovei

© Sputnik / Miroslav RotariComplexul memorial ”Eternitate”
Complexul memorial ”Eternitate” - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasada Federației Ruse la Chișinău a sesizat organele de anchetă din Moldova, după ce o placă memorială de la Complexul ”Eternitate” a fost vandalizată. Diplomații delegați de Moscova în țara noastră și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu acest incident.

CHIȘINĂU - 8 nov - Sputnik. Ambasada Federației Ruse a reacționat după ce placa memorială în cinstea eroului URSS Gheorghii Cernienko de la Chișinău a fost vandalizată. 

Placa distrusă a fost descoperită pe una dintre aleile Complexului memorial ”Eternitate” din Capitală. Într-o postare pe Facebook, misiunea diplomatică și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu incidentele tot mai frecvente de vandalizare a monumentelor eroilor celui de-al Doilea Război Mondial. 

Ambasada Rusiei a sesizat organele de anchetă din Republica Moldova și și-a exprimat speranța că cei care au comis actul de vandalism vor fi pedepsiți. 
Misiunea diplomatică reamintește că anterior a fost vandalizat și tancul sovietic din localitatea Leușeni, raionul Hâncești, echipajul căruia a participat la luptele sângeroase împotriva naziștilor, care s-au dat pe teritoriul Moldovei.
O reacție a venit și de la Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova. Purtătorul de cuvânt al instituției, Maria Zaharova, s-a arătat consternată de actul de vandalism produs la Chișinău și a declarat că așteaptă o reacție adecvată din partea autorităților din Moldova.
Fluxul de știri
0