Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Live: Ședința Parlamentului Republicii Moldova - deputații decid soarta Guvernului

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Maia Sandu, alături de toți miniștri din Guvern, sunt prezenți astăzi la ședința Parlamentului.

Pe ordinea de zi a fost anunțată o singură chestiune: adresarea prim-ministrului Maia Sandu, care și-a angajat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii.

Înainte de ședința în plen, în Parlament au avut loc discuții separate a fracțiunii PSRM cu premierul Maia Sandu și a președintelui țării cu fracțiunile din coaliția majoritară PSRM-ACUM.

PSRM a anunțat că nu este de acord cu modificările făcute de Guvern la Legea cu privire la Procuratură, pe care le-au calificat drept anticonstituționale. Socialiștii au respins propunerea Executivului de a dezbate și vota astăzi în Parlament acest proiect de lege.

Concursul organizat de comsia pentru desemnarea candidaților la funcția de procuror general a fost anulat acum două zile, iar ministrul Justiției, Olesea Stamate, a precizat că decizia a fost luată întrucât unii concurenți ar avea probleme de integritate. Ulterior, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru proiectul care modifică procedura de selectare a canidaților la funcția de procuror-șef. 

Fluxul de știri
0