Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prețul euro – scădere accentuată: Cursul valutar al BNM pentru 7 noiembrie

CC0 / Pixabay / Bru-nO / Обмен валют
Обмен валют - Sputnik Moldova
Abonare
Cotația euro a mai scăzut cu 8 bani de miercuri până joi, la cursul valutar oficial. Prețul euro s-a redus cu tocmai 24 de bani comparativ cu sfârșitul săptămânii trecute, 3 noiembrie, iar dolarul s-a ieftinit cu aproape 12 bani.

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru joi, 7 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,42 lei, un euro – cu 19,31 lei, o hrivnă ucraineană – cu 71 de bani, un leu românesc – cu 4,05 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 27 de bani.

Leul moldovenesc se apreciază de la începutul săptămânii în raport cu principalele valute de referință.

Cel mai mult, cu tocmai 24 de bani, a scăzut prețul monedei euro – cea mai tranzacționată valută pe piața valutară a Republicii Moldova.

Денежные купюры - Sputnik Moldova
Moldovenii schimbă leii pe euro: Sume enorme tranzacționate pe piața valutară

Miercuri, casele de schimb valutar din Chișinău vindeau moneda euro și cu 19,39 lei, cotația BNM pentru această valută fiind de 19,40 lei.  

De la începutul anului, cele mai multe intervenții pe piața valutară ale Băncii Naționale au constat în procurări de valută.

Astfel, banca centrală a cumpărat excesul rezultat din raportul ofertă - cerere, a precizat la un briefing susținut miercuri, 6 noiembrie, guvernatorul BNM, Octavian Armașu.

În luna septembrie, gradul de acoperire a cererii de valută prin ofertă a constituit 99.95%, potrivit BNM

Rulajul de pe piața valutară internă (cumpărările și vânzările de valută) a constituit în luna septembrie echivalentul a vreo 449 de milioane de dolari americani. Oferta persoanelor fizice a depășit echivalentul a 185 de milioane de dolari.

Fluxul de știri
0