Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia ar putea legaliza dubla cetățenie

© Sputnik / Miroslav RotariPașapoarte
Pașapoarte - Sputnik Moldova
Abonare
Duma de Stat va examina un proiect de lege care presupune anularea obligativității renunțării la altă cetățenie din momentul dobândirii celei rusești.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Declarație: Președintele Rusiei - „Vom oferi cetățenia rusă tuturor locuitorilor Ucrainei”
CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Guvernul Rusiei va înainta Dumei de Stat un proiect de lege cu privire la simplificarea procedurii de dobândire a cetățeniei ruse, care presupune și anularea condiției renunțării la cetățenia altui stat, informează RIA Novosti, citându-l pe președintele Comisiei camere inferioare a parlamentului pentru afaceri cu CSI, integrarea eurasiatică și problemele conaționalilor, Leonid Kalașnikov.

“Va fi înaintat un proiect de lege până la sfârșitul lunii decembrie, care va fi unul revoluționar în sfera cetățeniei”, a spus el.

Potrivit parlamentarului, s-a ajuns la înțelegerea „de a nu le cere locuitorilor din Lugansk și Donețk renunțarea la cetățenia ucraineană în urma dobândirii celei rusești”.

“Dar atunci i-am spus președintelui că este nedrept în raport cu alți cetățeni, cum ar fi cei din Argentina, Germania, care atunci când își doresc să dobândească cetățenia, sunt nevoiți să renunțe la cetățenia lor”, a adăugat el.

Potrivit deputatului, proiectul de lege care va fi înaintat în Duma de Stat presupune anularea acestei prevederi.

“Acum nu doar în privința Donețkului și Luganskului, nu doar în privința Ucrainei, nu va fi cerută această renunțare”, a explicat Kalașnikov.

El a specificat că proiectul a fost propus de Guvern.

Fluxul de știri
0