Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin va salva casa-muzeu Pușkin din Chișinău - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariДом-музей Пушкина
Дом-музей Пушкина - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vladimir Putin a promis că va acorda un ajutor financiar pentru restaurarea Casei-muzeu A. S. Pușkin din Chișinău.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este dispus să sprijine financiar autoritățile Republicii Moldova în vederea restaurării Casei-muzeu din Chișinău a poetului rus Alexandr Pușkin. Declarația a fost făcută marți, în cadrul reuniunii Consiliului pentru limba rusă.

În cadrul ședinței, directorul Muzeului de Stat Pușkin, Evghenyi Bogatîriov, a atras atenția liderului rus asupra stării dezastruoase în care se află Casele-muzeu Pușkin din Chișinău și Hurzuf – la cel din urmă, potrivit lui Bogatîriov, accesul este limitat pentru că drumul spre clădire trece prin spațiul privat al unui sanatoriu, iar acoperișul este spart.

"Aproximativ în aceeași stare se află și muzeul Pușkin din Moldova, Chișinău. E unul dintre cele mai importante muzee legate de numele lui Pușkin. Evident, acestea au nevoie de susținere", a spus Bogatîriov.

Liderul rus a menționat că vor fi întreprinse toate măsurile pentru restaurarea acestor clădiri.

“În ceea ce privește acele obiecte care se află în afara graniței... în Moldova, vom discuta cu autoritățile de acolo. Este nevoie de o cooperare, suntem gata să le acordăm un ajutor financiar pentru a aduce într-o stare normală aceste locuri legate de numele lui Pușkin”, a declarat Putin.

Casa-muzeu Alexandr Pușkin este situată în centrul istoric al Chișinăului. Nu e doar o destinație turistică, ci și o relicvă care trebuie salvată, păstrată. Cu toate acestea, în anul 2011, în această zonă a apărut un șanter de construcție. La presiunea societății civile, proiectul de construcție a fost revizuit, renunțându-se la înălțarea unor blocuri înalte în apropierea monumentului istoric.

Fluxul de știri
0