Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Opinie: Andrei Năstase are o problemă gravă, care îi încurcă să fie un politician popular

© Sputnik / Rodion ProcaIan Lisnevschi
Ian Lisnevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Sociologul Ian Lisnevschi a dezvăluit, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, ”problema” care îl împiedică pe Andrei Năstase să fie un politician popular.
Opinie: Andrei Năstase are o problemă gravă, care îi încurcă să fie un politician popular

Andrei Năstase are o problemă: este un revoluționar. Și anume acest neajuns i-a jucat festa în lupta pentru șefia Capitalei. Concluzia aparține sociologului Ian Lisnevschi.     

Potrivit lui Ian Lisnevschi, Andrei Năstase a avut în campania electorală toată susținerea premierului Maia Sandu, care este apreciată de electoratul pro-european. Anume acest fapt i-a motivat pe mulți alegători să opteze pentru candidatura lui la șefia Capitalei. Andrei Năstase trebuia să facă doar un mic efort – să vină pregătit la dezbaterile electorale și să demonstreze că are cunoștințe și capacități pentru a rezolva problemele Capitalei. El a ales însă o strategie greșită, cea a revoluționarului, care i-a jucat festa.  

”Domnul Năstase este un politician revoluționar și asta este o problemă. În istoria Republicii Moldova am avut zeci de politicieni revoluționari, care au venit să distrugă totul și să construiască totul din nou. Problema a fost că după distrugere nu urma nimic nou. Așa și domnul Năstase – nu este un politician în construcție sau manager, dar un soldat care are nevoie de bătălie. A greșit când a revenit la mesajele despre Vlad Plahotniuc și  nedreptate”, a explicat Ian Lisnevschi.  

Potrivit lui Ian Lisnevschi, moldovenii au obosit de politicieni-revoluționari. Această strategie a funcționat în cazul luptei împotriva oligarhiei, începută de Andrei Năstase în 2015. Abordarea nu este însă potrivită în contextul discuțiilor despre problemele orașului Chișinău, care reprezintă o consecință a iresponsabilității foștilor primari, consilieri și funcționari din cadrul Primăriei.

 ”Andrei Năstase trebuia să ia dividente  din rezultatele de la MAI, din funcția de viceprim- ministru, pentru că avea posibilitatea să le vorbească cetățenilor despre rezultate. Problema este că aceste rezultate sunt triste, pentru că vedem ce se întâmplă pe străzi”, a concluzionat Ian Lisnevschi.

Mai multe detalii aflați din emisiunea ”ATITUDINI”.

Fluxul de știri
0