Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veste proastă pentru viitorii proprietari de mașini: Vezi ce propune Ministerul Finanțelor

© Sputnik / Miroslav RotariStrada Alecu Russo
Strada Alecu Russo - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Ministerului Finanțelor și Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova s-au întrunit într-o ședință de lucru.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. În Moldova ar putea fi introdusă o taxă pe valoare adăugată pentru automobile în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului.

Introducerea taxei pe valoare adăugată pentru automobile în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului a fost discutată de către ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, cu membrii Camerei de Comerț și Industrie.

Automobile - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru șoferi: Topul celor mai furate automobile în 2019

Pe termen scurt ar urma să se ia în calcul propunerile de a introduce TVA pentru mașini în funcție de capacitatea motorului. Reprezentanţii din domeniu sunt de acord cu asta, însă nu îşi doresc ca introducerea TVA-ului să afecteze preţul final al unui autovehicul.

Natalia Gavrilița a menționat că pe termen mediu urmează să fie regândit mecanismul de impozitare a luxului – ce înseamnă lux și cum acesta este impozitat.

În ceea ce privește autoturismele, a fost exprimată ideea de a impozita cu un acciz suplimentar automobilele cu o valoare mai mare. În prezent o astfel de taxă există (2%) pentru automobilele de lux – cele care costă peste 1.5 milioane de lei.

Autorităţile îşi propun de a diminua valoarea de 1.5 milioane de lei la una mai mică (nu s-a specificat exact) şi a aplica un acciz suplimentar începând cu 2%, iar odată cu creşterea valorii autovehiculului, acest procent să crească respectiv.

Fluxul de știri
0