Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Invest Gagauzia-2019: Principalul forum economic regional din Moldova

Forumul Invest Gagauzia-2019
Forumul Invest Gagauzia-2019  - Sputnik Moldova
Abonare
Detalii despre forumul economic Invest Gagauzia-2019: cel mai important forum economic regional care va avea loc la Comrat, în zilele de 8 și 9 noiembrie.

CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. La Comrat va avea loc cel mai important forum economic regional din Moldova - Invest Gagauzia-2019. Acesta se va desfășura în zilele de 8 și 9 noiembrie, fiind organizate de Comitetul executiv al Găgăuziei. La eveniment urmează să vină peste 400 de participanți din peste 10 țări ale lumii, printre care demnitari de rang înalt din conducerea țării, reprezentanții unor organizații străine și ai corpului diplomatic, oameni de afaceri locali, dar și ai unor mari companii internaționale, experți și reprezentanți ai societății civile.

День вина в Гагаузии - Sputnik Moldova
Societate
Orașul Comrat se pregătește de Festivalul vinului „Gagauz Şarap Yortusu”

Participanții forumului Invest Gagauzia-2019 vor putea să cunoască piața locală a forței de muncă și cu potențialul industrial al autonomiei. În cadrul forumului vor fi deschise patru secții unde vor fi prezentate proiecte investiționale și programele autorităților din Găgăuzia privind sprijinul și dezvoltarea businessului. În special, se va atrage atenția asupra proiectului de construcție a unei stații electrice în orașul Vulcănești, a unui aeroport în municipiul Ceadîr Lunga, a complexului sportiv-turistic de hipism ”At-prolin” și a unui centru logistic Agro Oguz.

Forumul economic din Găgăuzia reprezintă o platformă eficientă dintre autoritățile din autonomia găgăuză și mediul de afaceri unde sunt puse în discuție prioritățile din domeniul economic și fortificarea climatului de afaceri din regiune.

Mai multe detalii despre evenimentul care urmează să aibă loc puteți afla accesând pagina oficială investgagauzia2019.md.

Fluxul de știri
0