Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

S-au grăbit să vină pe lume: Două femei au născut chiar în ambulanță

© Sputnik / Miroslav RotariСкорая помощь
Скорая помощь - Sputnik Moldova
Abonare
Medicii de la Serviciul de Asistență Urgentă au parte și de situații mai puțin obișnuite, fiind nevoiți să acționeze rapid, în funcție de circumstanțe.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Activitatea echipelor de asistență medicală urgentă nu este nici pe departe una liniștită și lipsită de situații imprevizibile. Astfel, în doar două zile, aceștia au asistat două nașteri în condiții de prespital, care au decurs fără complicații.

Pe 2 noiembrie, o femeie din Soroca a adus pe lume o fetiță în ambulanță. Iar pe 3 noiembrie, o femeie din Taraclia a născut, tot în ambulanță, un băiețel. Mamele și nou-născuții au primit îngrijirile medicale și au fost transportați la maternitate.

Alexandru Gasnaș - Sputnik Moldova
Semne că am suferit un accident vascular cerebral: Cum ne salvăm viața

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a avut peste șase mii de solicitări în doar 72 de ore. În instituțiile medicale din țară au fost transportați în acest interval 2367 de pacienți, dintre care 1795 de adulți și 572 de copii.

Instituția informează că în perioada 1-3 noiembrie au fost înregistrate 30 accidente rutiere. Echipele de asistență medicală urgentă au acordat ajutor medical calificat la 38 pacienți. Ulterior, 32 persoane au fost transportate la spital pentru tratament corespunzător.

De asemenea, 1318 persoane cu urgențe cardiovasculare au beneficiat de asistență medicală urgentă, inclusiv 17 pacienți cu sindrom coronarian acut. La numărul unic pentru apeluri de urgență 112 au fost înregistrate 820 de solicitări pe motivul urgențelor neurologice, dintre care 87 de accidente vasculare cerebrale.

Fluxul de știri
0