Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cu cine vor vota cei doi consilieri ai Partidului Politic „Șor” din CMC

© Sputnik / Miroslav RotariМарина Таубер
Марина Таубер  - Sputnik Moldova
Abonare
Nici PSRM și nici blocul ACUM nu are numărul necesar de voturi în Consiliul Municipal Chișinău pentru votarea proiectelor. Cu cine vor vota cei doi consilieri ai Partidului Politic „Șor”?
Cu cine vor vota cei doi consilieri ai Partidului Politic „Șor” din CMC

Partidul Politic „Șor” nu a luat o decizie în ceea ce privește activitatea celor doi consilieri ai formațiunii în Consiliul Municipal Chișinău. Vicepreședintele partidului Marina Tauber a declarat pentru Radio Sputnik Moldova că o decizie în acest sens urmează să fie luată în cadrul ședinței Biroului Permanent Central al formațiunii.

„La momentul actual nu avem o decizie în acest sens. Urmează să luăm această decizie în cadrul Biroului Permanent Central al Partidului Politic „Șor”, cu liderul formațiunii, Ilan Șor. După această discuție, noi vom veni cu comentarii adiționale”, spune Marina Tauber.

Cert este că cei doi consilieri vor înainta proiecte ale formațiunii, spune Marina Tauber.

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Se vrea o coaliție PSRM-ACUM în CMC? Declarații de intenție și resentimente electorale

„Noi nu ne-am gândit pe cine să susținem sau cu cine să formăm o coaliție, dar vreau să vă spun că reprezentanții Partidului „Șor” au deja o agendă stabilită și o vor înainta”, adaugă Marina Tauber.

Amintim că în urma primului tur al alegerilor locale din 20 octombrie, Partidul Socialiștilor a obținut 22 de fotolii în CMC, blocul ACUM -19, Partidul Liberal - trei fotolii, Partidul Democrat - două, Partidul Politic „Șor” - două, iar PUN, Forța Nouă și PCRM - câte un mandat.

Pentru luarea deciziilor în CMC sunt necesare 26 de voturi. Un simplu calcul arată că niciuna dintre cele fouă forțe, PSRM (22) și Blocul ACUM (19), nu are numărul necesar de voturi. Ceea ce înseamnă că acestea vor încerca să caute alianți în rândul consilierilor din fracțiunile mici. De menționat că PL a anunțatdeja că va susține blocul ACUM.

Fluxul de știri
0