Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Ceban a anunțat când își va suspenda calitatea de membru PSRM - Video

© Sputnik / Miroslav RotariIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul ales al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat când își va suspenda calitatea de membru al Partidului Socialiștilor.

CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Noul primar de Chișinău, Ion Ceban, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă când își va suspenda calitatea de membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova imediat după validarea mandatului de primar.

”Vreau să vă asigur că nu vă voi dezamăgi. Încrederea cetățenilor mă motivează și vreau să fiu primarul tuturor. În momentul în care va fi validat mandatul de primar îmi voi suspenda calitatea de membru al Partidului Socialiștilor așa cum am zis anterior”, a declarat Ceban.

Ion Ceban l-a învins pe Andrei Năstas în turul doi al alegerilor locale generale în cursa pentru fotoliul de primar general al Capitalei care s-au desfășurat pe 3 noiembrie.  După procesarea tuturor proceselor verbale în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban a acumulat 52,39% din voturile alegătorilor, iar pentru Andrei Năstase au votat 47,61 dintre cei cetățenii care sa-u prezentat la secțiile de votare.

© Sputnik / MoldovaRezultatele alegerilor primarului municipiului Chișinău
Ion Ceban a anunțat când își va suspenda calitatea de membru PSRM - Video - Sputnik Moldova
Rezultatele alegerilor primarului municipiului Chișinău

Amintim că, în primul tur, Ceban a acumulat 40,19% din voturi, iar pentru Năstase au votat 31,08% dintre alegători.

Prezența la vot în municipiul Chișinău a fost de 37,78%.

Iată cum a votat Capitala pentru Ceban:

Botanica - 61,68% dintre alegătorii prezenți la vot,
Râșcani - 57,51% alegători,
Buiucani - 51,70% alegători,
Centru - 50,17% alegători,
Ciocana - 49,09% alegători.

Fluxul de știri
0