Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inedit: Număr egal de voturi în două sate – cine devine primar conform Codului Electoral

Abonare
Paritate de voturi în cel puțin două localități după turul doi de scrutin al alegerilor locale din 3 noiembrie. Candidații la funcția de primar au acumulat același scor în Bălășești, Sângerei și în Hirova, Călărași.

CHIȘINĂU,4 nov – Sputnik. Satul s-a împărțit în două tabere perfect egale. Cei doi candidați la funcția de primar din satul Bălășești, raionul Sângerei, au acumulat un număr egal de voturi.

Elena Neaga, candidat DA și PAS (ACUM) și Gheorghe Chetrari, candidatul USB, au acumulat câte 429.

Cine va fi primar al localității în acest caz? Codul Electoral dispune, în Art. 134, alineat 3, că „în caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin”.

În primul tur de scrutin, mai multe voturi a acumulat Elena Neaga. Dacă numărarea repetată a voturilor va confirma că cei doi candidați au acumulat exact câte 50% din sufragii, primar al satului va fi Elena Neaga, medic de familie în localitate la ora actuală.

O situație similară s-a produs și în satul Hirova, raionul Călărași. Felicia Gheorghiță (PDM) și Valeriu Oaserele (PUN) au acumulat câte 280 de voturi.

Fluxul de știri
0